Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (ομιλία)

Είναι μεγάλη χαρά για μένα να συμμετέχω την πρώτη μέρα "στο άνοιγμα" του 20ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και αυτό για πολλούς λόγους. Για τις χρονικές και ιστορικές συγκυρίες που αποδεικνύονται πιο σκληρές από ποτέ, για τα 20 χρόνια του Φεστιβάλ - μια ολόκληρη ζωή!- για τους αγαπημένους Θανάση Καμπαγιάννη και Φύλλια Πολίτη που θα βρεθούμε στο ίδιο πάνελ, για την πληθώρα των οργανώσεων που συμμετέχουν κάνοντας το φεστιβάλ ακόμη πιο σπουδαίο πολιτικο-κοινωνικό γεγονός, για την ευκαιρία που θα έχουμε να μιλήσουμε πάλι από κοντά, άμεσα -κάτι που αγαπώ πολύ- και όχι από έδρες και με επισημότητες.

Όπως για όλους, έτσι και για μένα, η άνοδος και η μάχη ενάντια στην ακροδεξιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ένα θέμα με πάρα πολλές όψεις. Κάποιες από τις όψεις των τελευταίων χρόνων θα προσπαθήσω να αναδείξω αυτήν τη φορά.

"Η δίκη της χρυσής αυγής και η μάχη ενάντια στην ακροδεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη" είναι η 3η παράλληλη εκδήλωση την Παρασκευή 23/06 στο φεστιβάλ και διοργανώνεται από την Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή με ομιλητή και ομιλήτριες τον Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο πολιτικής αγωγής τη Φύλλια Πολίτη από την ΚΕΕΡΦΑ και την Αλεξάνδρα Πολιτάκη, πολιτική επιστήμονα-ακτιβίστρια."

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι πάρα πολλές, όλες με ξεχωριστό ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Αναμφίβολα ο κόσμος αλλάζει μόνο όταν τον μοιράζεσαι. 


23 - 25 Ιουνίου 2017
Κήπος Εποχών, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης